25 jaar BGL
25 jaar BGL - gebak Foto impressie Bekijk hier een foto impressie van BGL door de jaren heen.
Lees verder
25 jaar BGL - interview student Interview met Ingrid Diepstraten

We hebben besloten om onze serie interviews in navolging van ons 25 jarig jubileum een vervolg te geven. Uit veel reacties die we hebben gekregen op eerdere interviews bleek uw waardering voor de inkijk in 'de keuken' van BGL.
Hieronder volgt het verhaal van Ingrid Diepstraten, die in 2013 bij ons de opleiding tot Gezins- en Opvoedcoach heeft afgerond. Ingrid is sinds januari 2015 eigenaresse van Inkura en bedenker van het Opvoedkwaliteitenspel. Op onze Open Dagen in januari 2016 in Driebergen en Zwolle laat ze een demo van het spel zien.

Mensen voelen zich vaak kwetsbaar als je over de opvoeding begint. Het Opvoedkwaliteitenspel is een positieve gesprekstool om als professional hierover met opvoeders in gesprek te komen. Het doel van het spel is dat ouders weer in zichzelf gaan geloven. Via een oplossingsgerichte methode worden zij zich bewust van hun eigen kwaliteiten en om van daaruit weer verdere opvoedkwaliteiten te ontwikkelen.

Lees verder
25 jaar BGL - interview student Interview met Sjaak de Coninck

BGL bestaat dit jaar 25 jaar. Daarom hebben we besloten een serie interviews af te nemen met mensen die in de loop van de afgelopen 25 jaar op een of andere manier met ons verbonden zijn geweest of dat nog steeds zijn. Hieronder volgt het verhaal van Sjaak de Coninck. Sjaak is werkzaam als integratief therapeut en EMDR-therapeut en is als trainer verbonden aan de NLP-opleidingen en de opleiding tot Kindercoach van BGL. Tevens is hij eigenaar van DCTM, een bedrijf dat begeleiding biedt aan mensen met verkeersangst.

Je kunt dingen pas loslaten als je ze eerst hebt vastgepakt.

Lees verder
25 jaar BGL - interview student Interview met Ingrid van Essen

BGL bestaat dit jaar 25 jaar. Daarom hebben we besloten een serie interviews af te nemen met mensen die in de loop van de afgelopen 25 jaar op een of andere manier met ons verbonden zijn geweest of dat nog steeds zijn. Hieronder volgt het verhaal van Ingrid van Essen, die in juni 2013 bij ons de opleiding tot Pubercoach heeft afgerond. Ingird is eigenaar van Pubercoach praktijk "Young Identity Coaching" in Heemstede.
In april 2015 is haar tweede boek verschenen, Pubermania.

Ik heb geleerd dat ‘met je hoofd’ of ‘met je gevoel’ ergens inzitten, iets wezenlijk anders is.

Lees verder
25 jaar BGL - interview student Interview met Meike van Poppel

BGL bestaat dit jaar 25 jaar. Daarom hebben we besloten een serie interviews af te nemen met mensen die in de loop van de afgelopen 25 jaar op een of andere manier met ons verbonden zijn geweest of dat nog steeds zijn. Hieronder volgt het verhaal van Meike van Poppel, die in 2010 bij ons de opleiding tot Kindercoach en in 2013 de opleiding tot Gezins- en Opvoedcoach heeft afgerond. In maart 2015 is ze gestart met haar eigen "orthopedagogische praktijk Jade" in Schalkhaar.

Tijdens het begin van de Kindercoach opleiding kwam ik er achter dat ik nog echt in een ‘leerling-leraar verhouding’ gevangen zat. Ik was nog steeds op zoek was naar goedkeuring en bevestiging van de docent. Aan het einde van de Kindercoach opleiding dacht ik ondertussen vaker in termen van ‘wat vind ik nou eigenlijk zelf belangrijk?’ en heb ik geleerd steeds meer op mijn eigen oordeel te vertrouwen.

Lees verder
25 jaar BGL - interview student Interview met Peter Verkleij

BGL bestaat dit jaar 25 jaar. Daarom hebben we besloten een serie interviews af te nemen met mensen die in de loop van de afgelopen 25 jaar op een of andere manier met ons verbonden zijn geweest of dat nog steeds zijn. Hieronder volgt het verhaal van Peter Verkleij, voormalig directeur bij BGL.

Je bent verantwoordelijk voor jezelf en je eigen gedrag.
Het antwoord dat je zoekt ligt in jezelf.

Lees verder
25 jaar BGL - interview student Interview met Sonja van Hoof

BGL bestaat dit jaar 25 jaar. Daarom hebben we besloten een serie interviews af te nemen met mensen die in de loop van de afgelopen 25 jaar op een of andere manier met ons verbonden zijn geweest of dat nog steeds zijn. Hieronder volgt het verhaal van Sonja van Hoof, die in 2005 bij ons de opleiding tot Loopbaanprofessional heeft afgerond en die dit jaar het 10-jarig jubileum viert van haar eigen bureau Corazón Loopbaancoaching.

Als er heel veel minder werk komt, dan moeten we kijken hoe we het werk zo goed mogelijk kunnen verdelen en zorgen dat iedereen participeert.

Lees verder
25 jaar BGL - interview student Interview met Leonie Blom

BGL bestaat dit jaar 25 jaar. Daarom hebben we besloten een serie interviews af te nemen met mensen die in de loop van de afgelopen 25 jaar op een of andere manier met ons verbonden zijn geweest of dat nog steeds zijn. Hieronder volgt het verhaal van Leonie Blom, zelfstandig ondernemer, projectleider VO-managementcoach.

Verbinding met jezelf en groei daarin kan nooit in jezelf plaatsvinden, daarvoor heb je verbinding met anderen nodig. In elke groep zitten mensen waarvan je kunt leren en die een spiegel voor je organisatie kunnen zijn.

Lees verder
25 jaar BGL - interview student Interview met Chris Stapel

BGL bestaat dit jaar 25 jaar. Daarom hebben we besloten een serie interviews af te nemen met mensen die in de loop van de afgelopen 25 jaar op een of andere manier met ons verbonden zijn geweest of dat nog steeds zijn. Hieronder volgt het verhaal van Chris Stapel, lid van het College van Bestuur bij de WSKO.

In de opleidingen van BGL ben ik ook als mens gegroeid en dat is meer waard dan het stapelen van kennis. Je doet het uiteindelijk met de mens die je bent.

Lees verder
25 jaar BGL - interview student Interview met Marloes Burgers

BGL bestaat dit jaar 25 jaar. Daarom hebben we besloten een serie interviews af te nemen met mensen die in de loop van de afgelopen 25 jaar op een of andere manier met ons verbonden zijn geweest of dat nog steeds zijn. Hieronder volgt het verhaal van Marloes Burgers, Manager Kinderopvang Haarlem.

Ik heb goed naar mezelf leren kijken, veel geleerd over het leggen van verbinding met m’n mensen en over het aansturen van teams met aandacht voor individuele en teamkwaliteiten.

Lees verder
25 jaar BGL - interview student Interview met Ellen de Jong en Louis Crijns

BGL bestaat dit jaar 25 jaar. Daarom hebben we besloten een serie interviews af te nemen met mensen die in de loop van de afgelopen 25 jaar op een of andere manier met ons verbonden zijn geweest of dat nog steeds zijn. Hieronder volgt het verhaal van Ellen de Jong en Louis Crijns, beide docent en therapeut.

Je zaait iets en al het goede wat daaruit voorkomt, komt ook weer bij andere mensen terecht. Het dijt steeds verder uit. Dat maakt me blij.

En hier bij BGL kun je je fantasie laten werken ... bij BGL is de verbeelding aan de macht. Dat vind ik een ontzettende prettige sfeer.

Lees verder
25 jaar BGL - interview student Interview met Diny Janzweerd

BGL bestaat dit jaar 25 jaar. Daarom hebben we besloten een serie interviews af te nemen met mensen die in de loop van de afgelopen 25 jaar op een of andere manier met ons verbonden zijn geweest of dat nog steeds zijn. Hieronder volgt het verhaal van Diny Janzweerd, een van de grondleggers van BGL.

Ik vind het vooral belangrijk steeds op zoek te gaan naar verbinding. Ik heb dan ook het stellige geloof dat als je erin slaagt verbinding te maken, je samen meer hebt dan ieder apart.

Lees verder
25 jaar BGL - interview student Interview met Ronald Mol

BGL bestaat dit jaar 25 jaar. Daarom hebben we besloten een serie interviews af te nemen met mensen die in de loop van de afgelopen 25 jaar op een of andere manier met ons verbonden zijn geweest of dat nog steeds zijn. Hieronder volgt het verhaal van Ronald Mol, docent en therapeut.

Ik ben altijd heel blij geweest met de vrijheid die ik heb genoten. Ik heb de ruimte gekregen om te pionieren en dat doe ik nog steeds.

Lees verder


25 jaar BGL


NIEUWS
Laatste nieuws:


Direct online inschrijven


Top