BGL Nieuwsoverzicht

Toekenning SysteemAccreditatie door de SNRO!

De systeemaccreditatie van ons opleidingsinstituut door de SNRO is een feit!

De SNRO schrijft in haar rapportage over ons:

Alle acties van uw organisatie zijn gericht op de kwaliteitsontwikkeling, kwaliteitsimplementatie en kwaliteitswaarborging in een cyclisch proces met als uiteindelijk doel dat de cliënt in het integrale en complementaire, of reguliere veld behandeling en ondersteuning van hoge kwaliteit wordt geboden.

Het bestuur van de SNRO concludeert dan ook dat BGL & partners in aanmerking komt voor SysteemAccreditatie.

Lees verder
Trudeke beklimt de Alp d'HuZes

Op 1 juni a.s. gaat Trudeke van Seumeren, supervisor in de Brede Coachopleiding van BGL, met een team uit Utrecht de Alpe d’Huzes beklimmen om geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker.
Zij is daarvoor gemotiveerd door het overlijden van meerdere dierbare vrienden, leeftijdgenoten in de afgelopen jaren. Speciaal noemt zij haar goede vriendin Anja Donkers, waarmee zij de opleiding tot coach bij BGL heeft gevolgd.

Trudeke hoopt dat jullie haar hierbij willen ondersteunen om het geld bedrag bijeen te krijgen. Jullie bijdrage, iedere euro is hartstikke welkom, kun je storten via haar actiepagina. https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/trudekevanseumeren

Lees verder
Zomertraining 2017

De zomer is hét moment om nieuwe energie en inspiratie op te doen.
Wellicht kan het volgen van een uitdagend trainingsprogramma hieraan bijdragen.

Lees verder
Brede Coachopleiding geaccrediteerd door SKJ

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd heeft onze Brede Coach opleiding geaccrediteerd voor 865 punten.

Lees verder
VrijwilligersAcademie Haarlemmermeer zoekt coaches via BGL!

In samenwerking met BGL biedt de Academie individuele coaching aan aan vrijwilligers. Dit is een één-op-één begeleiding voor vrijwilligers op een persoonlijk ontwikkelpunt binnen het vrijwilligerswerk. Je kunt bijvoorbeeld denken aan.....

Lees verder
Wet Kwaliteiten, Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz)

De Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz) stelt dat iedereen die werkzaam is in de gezondheidszorg vanaf 1 januari 2017 aangesloten moet zijn bij een erkende geschillencommissie. Hierdoor worden cliënten in de gelegenheid gesteld om gebruik te maken van laagdrempelige en effectieve ondersteuning bij geschillen.

Lees verder
NRTO-keurmerk

Met trots kunnen we melden dat BGL het NRTO-keurmerk heeft behaald. Het verkrijgen van dit keurmerk is een erkenning van de kwaliteit van onze producten en de professionaliteit van onze dienstverlening. Een onafhankelijke, externe certificerende instelling heeft getoetst of we aan de kwaliteitseisen voldoen. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). De NRTO is de branchevereniging voor private opleiders.

Lees verder
Begin November voorlichtingsbijeenkomsten Coach opleidingen

Begin November hebben we nog een aantal extra voorlichtingsbijeeenkomsten ingepland voor onze Brede Coach opleidingen en voor de Coach Foundation en Practitioner opleiding:

Zwolle: Donderdag 3 november 2016 van 14.00-16.00 uur.
Eindhoven: Donderdag 3 november 2016 van 18.00-20.00 uur.
Driebergen: 4 november 2016 van 14.00-16.00 uur.
Hoofddorp: Maandag 7 november 2016 van 16.00-18.00 uur.

Heb jij interesse, meld je dan aan door op onze Homepage linksboven op 'Open Dagen' te klikken!

BGL studenten die een geïnteresseerde bezoeker aanbrengen, maken kans op een mooi interventiespel.
(Meld zelf even bij ons wie je aanbrengt via info@bgl.nl.)

Lees verder
Kinder- en Jeugdtherapeut Annet Lekkerkerker is op zoek naar een collega!

Kinder- en jeugdtherapiepraktijk Koeching is op zoek naar een kinder- en jeugdtherapeut of orthopedagoog, die opgeleid en (en liefst ook) ervaren is in het inzetten van paarden en/of ezels in therapie voor kinderen en jongeren. In eerste instantie is het de bedoeling om 2 dagen versterking te krijgen.

Deze vraag vormt een mooie aanleiding voor een persoonlijke kennismaking met Annet. Ze laat ons direct ervaren hoe paarden en ezels kunnen worden ingezet in coaching en therapie; verrijkend en inspirerend! Een paar weken later vindt er een vervolginterview plaats met Annet Lekkerkerker in haar eigen praktijk ‘Koeching’ in Amerongen.

Onderaan de Lekdijk, die slingert tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede in de provincie Utrecht, staat boerderij Borreveld. Hier woont Annet Lekkerkerker samen met haar gezin. De boerderij is volop in bedrijf met alle melkkoeien en kalveren. In de stallen staan ook de dieren die Annet inzet binnen haar therapie. De hoofdrolspelers bestaan uit twee paarden en twee ezels. Verder is er een bonte verzameling van schapen, geiten, honden, katten, konijnen, kippen en hanen. Als het zo uitkomt, worden ook deze kleinere dieren therapeutisch ingezet.

Zodra we tegenover elkaar zitten met een lekkere kop koffie in haar fijne praktijkruimte vraag ik Annet om mij wat meer te vertellen over het waarom en het hoe van haar carrièreswitch in 2010.
Waarom geeft iemand met als vooropleiding HEAO-CE haar passende baan bij een groot supermarktconcern op en maakt zij de overstap naar de Zorg en Welzijn sector?
Het antwoord op deze vraag komt rechtstreeks vanuit haar sprekend moederhart. Annet is op zoek gegaan naar adequate psychosociale hulp voor haar zoon n.a.v. opgelopen trauma als gevolg van ziekenhuisbehandelingen. De reguliere weg, die leidde langs kinderpsychologen en andere hulpverleners, sloot niet aan bij de verwerking van dit trauma.

Deze periode van zorg omschrijft Annet als zeer moeilijk met een weerslag binnen het gehele gezin. “Als een kind niet wil of kan praten , geen weg weet met zijn emoties, wat dan? Waar kun je dan terecht?” Ze realiseerde zich toen dat ze zelf op dit gebied in haar jeugd als boerendochter altijd veel steun van de dieren had ondervonden. “Dieren zijn er gewoon voor je, onvoorwaardelijk in hun liefde. Je mag zijn wie je bent, dat voelt gewoon goed!” Natuurlijk wist ze dat nog wel, maar dit besef was ze onderweg een stukje kwijt geraakt.

Tijdens haar zoektocht naar een manier om mensen te begeleiden en om dichter bij hun gevoel te komen, viel haar oog op Animal Assisted Therapy. Ineens viel alles op z’n plek, dat is waar ze naar op zoek was. Maar welke opleiding geeft nu een goede basis om de dieren in te gaan zetten in coaching en/of therapie?
Tijdens de Open Dag kwam BGL in dit opzicht op diverse fronten goed uit de bus. Als zorgverzekeraars vergoeden op basis van het diploma kinder- en jeugdtherapeut, betekent dat in het idee van Annet dat het een kwalitatief goede opleiding is. Ook de sfeer op de open dag voelde goed, dus de keuze werd snel gemaakt.
Ze heeft zich in oktober 2010 ingeschreven voor de Kindercoach opleiding en is vervolgens doorgestoomd naar de verdiepingsjaren tot Kinder- en Jeugdtherapeut. Gedurende haar opleiding heeft ze al geprobeerd om zoveel mogelijk de dieren bij de coaching en therapie te betrekken. Annet heeft haar eindscriptie geschreven over de meerwaarde van de inzet van ezels in Kinder- en Jeugdtherapie. Toen ze in juni 2013 klaar was met de opleiding, heeft ze in augustus een intensieve opleidingsweek Paardencoaching bij Sylvia Bosveld (Caprilli Coaching&Training) gevolgd om nog beter de taal van de deze dieren te leren duiden. En dit jaar, augustus 2016 viert Annet alweer het 5-jarig bestaan van haar praktijk Koeching!

Als therapeutisch behandelaar gelooft Annet in de kracht van balans tussen lichaam en geest, tussen cognitie en gevoel. ” Ik gun iedereen om een betere balans tussen cognitie en gevoel te ontwikkelen. We maken het onszelf vaak zo lastig door veel gevoel weg te stoppen. De dieren voelen exact aan wat er in ons mensen speelt en laten dat zien via hun lichaamstaal. Daarmee krijg je zicht op de thema’s die in iemands leven spelen en daarmee kun je aan het werk.”
Later kwam ze in aanraking met reflex-integratie. “Tijdens zwangerschap, bevalling en in de eerste jaren van ons leven is het de bedoeling dat we een heel aantal reflexen integreren d.m.v. beweging. Als deze reflexen niet goed integreren, kan dit belemmerend werken op allerlei gebieden, denk aan leerproblematiek, motorische onhandigheid, maar ook op psychosociaal vlak.” Annet volgde diverse modules van de opleiding reflex-integratie van het Svetlana Masgutova Educational Institute. In de praktijk blijkt dit een mooie aanvulling te zijn binnen haar totale behandelpakket. Annet verweeft in haar praktijk de verschillende disciplines integratief met elkaar. Annet stelt “ Je redt het niet alleen met gedachtekracht. De lichaamsontwikkeling van reflexen geven ook altijd verbetering bij de cliënt. Op gevoelsniveau kom ik met behulp van de dieren altijd weer een niveau dieper; de dieren pakken loepzuiver op wat er allemaal speelt. “

Ook al was de aanleiding van haar carrièreswitch naar, toch zegt Annet veel geleerd te hebben gedurende het gehele proces. “Mijn overtuiging is dat ‘iemand laten praten’ niet altijd datgene brengt, wat nodig is om iemand weer in balans te krijgen.
Ik zie mensen uit diverse disciplines en met verschillende achtergronden toepassingen doen. Keer op keer ervaar ik zelf hoe fijn het is dat ik vanuit de BGL visie heb leren aan te sluiten bij de behoefte van het kind zelf. De vraag te stellen, wat heb je nodig om….? En daarin aan te sluiten bij het kind of de jongere en niet te beslissen ‘ik weet wat goed is voor jou’. Het is juist zo belangrijk om te kijken hoe je kunt volgen en aansluiten bij het kind, zodat hij of zij zich veilig voelt. Dat daar zoveel aandacht voor is tijdens de opleiding van BGL, is echt heel fijn!”

Op mijn vraag of sommige problematiek haar ook weleens aanvliegt, antwoordt Annet ontkennend. “Nee, dat gevoel heb ik niet. Ik heb mijn persoonlijke netwerk en vangnet intussen ook verbreed en vergroot. Naast het waardevolle contact met mijn intervisiegenoten (ook oud-studenten van BGL) en oude BGL leertherapeuten, heb ik ook contact met bijv. een kinderpsycholoog gezocht. Ik zoek mensen om mij die specialisten zijn; deskundig op een bepaald gebied. Ik weet mijzelf ook gesteund door mijn dieren, die laten mijn eventuele persoonlijke stress los, zij nemen een stukje van mij over. Op deze wijze denk ik goed voor mijzelf te zorgen, maar weet stiekem ook dat ik meer rust zou moeten nemen. Ik vind het lastig om ‘nee’ te zeggen. Mijn leertherapeut Tonja Koudijs zegt hierover:“Je hebt last van je enthousiasme!” Dat is mijn leerproces, daar moet ik zelf mijn weg in zien te vinden. Vandaar mijn zoektocht naar een collega met een zelfde soort passie voor mens en dier.

“Ik gun het iedereen om een betere balans tussen cognitie en gevoel te ontwikkelen. Dus ja, ga de uitdaging aan en ervaar zelf de kracht van een sessie met paard of ezel!”

Lees verder
Kindercoach Dorine sleept gemeentelijk contract in de wacht!

Dorine Lycklama À Nijeholt eigenaar van Remedial Teaching en Kindercoach Praktijk 'Bekijk het even' plaatste begin september 2016 het navolgende bericht op haar Facebook pagina:

YES!!! Het contract met de gemeente Súdwest-Fryslân én Littenseradiel is een feit!

Ik mag nu als Kindercoach, kinderen begeleiden die even een positief duwtje in de rug kunnen gebruiken, begeleiden vanuit de gemeenten SWF en Littenseradiel. Hier ben ik erg blij mee!
* Hooggevoeligheid,
* Faalangst,
* Mindset,
* Rots & water,
* Uitleg over hoe kinderen leren, en wat voor hen de beste manier is...
☆ horen
☆ zien
☆ voelen
(☆ ruiken)
(☆ proeven)
www.bekijkheteven.nu
Remedial Teaching en dyslexie behandeling is natuurlijk ook nog steeds mogelijk, dit wordt door de ouders zelf betaald...

Nadat we Dorine hebben gefeliciteerd met het in de wacht slepen van haar gemeentelijk contract, reageert ze spontaan terug:

“Ik vind jullie opleiding vooral ook een diepte investering in jezelf. Er is na mijn opleiding als Kindercoach (2010-2011) vooral ook veel met me zelf gebeurd. Vaak ook bewust opgezocht, maar de opleiding heeft zeker deurtjes open gezet om niet alleen de kinderen een stap verder te helpen, maar ook om nog verder naar mijn eigen stukken te kijken!

En ook als leerkracht heb ik er heel veel aan gehad. Vooral het stukje NLP en de VAKOG-systemen. Als Remedial Teacher is deze informatie zo essentieel om kinderen de leerstof aan te bieden vanuit hun voorkeur-systeem. Je gaat anders naar kinderen kijken...Meer bekijken.”

Binnen onze opleidingen stellen we dat jezelf het belangrijkste instrument bent, waarmee je je kennis en je vaardigheden verbindt. Kindercoach en remedial teacher Dorine Lycklama À Nijeholt is een fantastisch voorbeeld van waar het deelnemen aan een van onze opleidingen misschien wel toe kan leiden!

Lees verder
Opleiding Voortgezet Onderwijs Managementcoach

VO‑managementcoach: coachingstraject voor schoolleiders VO‑managementcoach is een initiatief van de VO‑academie, waarbij ervaren schoolleiders en bestuurders een professionele opleiding tot gecertificeerd coach volgen, zodat zij beginnende schoolleiders kunnen ondersteunen en begeleiden. Bij de opleiding horen themadagen, intervisie en supervisie. Het leren door ‘doen’ staat centraal en al tijdens hun opleiding coachen de schoolleiders beginnende collega’s.

Lees verder
NLP courses also in English

The Joint Venture Cherub/BGL & partners decided to promote English NLP courses: internationally certifiied, high impact, vivid, lively and quick: totally up to the spirit of the age.

The courses are delivered in Open Courses as well as In-Company and are advertised on the website of BGL & partners: www.bgl.nl/nlp-english.

For questions you can contact info@bgl.nl or infomail.cherub@gmail.com or phone +31616406767.

Lees verder
NLP-Opleidingen Nieuwe Stijl: dynamisch, high-impact, eigentijds

BGL en Cherub zijn een vruchtbare samenwerking aangegaan die geresulteerd heeft in een geheel nieuw aanbod van internationaal gecertificeerde NLP opleidingen: high-impact, wervelend, passend in deze tijd.

De opleiding tot NLP Practitioner en NLP Master Practitioner nieuwe stijl omvatten elk 18 dagdelen, verdeeld over 7 dagen. Deze dagen volgen elkaar nauw op, zodat u de ‘flow’ kunt ervaren die nodig is voor dit versnelde leerproces.

Na afronding van de opleiding ontvangt u een certificaat van de Society of NLP (Richard Bandler).

Lees verder
Opleiding tot Ouderencoach

'Zin’ in ouder worden

Dit najaar gaan we van start met de Opleiding tot Ouderencoach.
Actueel en uitdagend.

De opleiding biedt u een stevig instrumentarium om mensen tussen de 55-75 jaar professioneel te ondersteunen bij het uitwerken van hun levensvraagstukken en carrièrewensen. Het gaat hier om een diverse, snelgroeiende groep mensen die in de coaching op zoek is naar een volwassen gesprekspartner. Een coach die diepgang en ruimte weet te bieden bij het verkennen van hun wensen, behoeften en emoties.

Lees verder
Artikel Leiderschapsontwikkeling: resultaat door reflectie

In de nieuwste editie van Opleiding & Carrière Magzine is het artikel 'Leiderschapsontwikkeling: resultaat door reflectie' opgenomen van de hand van Petra Janzweerd.

Het artikel gaat in op de wijze waarop moderne leiders effectief kunnen inspelen op steeds complexere organisatievraagstukken. Kerngedachte is dat de leider de verandering durft te worden die hij of zij in de organisatie wil zien.

Lees verder
Omscholing werknemers in Welzijn

Werkt u in de Welzijn sectorbranche?
Dan kunt u onderzoeken of uw werkgever subsidie ontvangt voor uw opleidingskosten via de FCB, (uitvoerder subsidie regeling.)

Lees verder
Aansluiten bij de Nobtra

Vorig jaar is de Trainersopleiding van BGL door de Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA) erkend. Hierna wordt door de Nobra uitgelegd wat de voordelen van een lidmaatschap voor jou als trainer zijn. Ook kun je je laten erkennen als “Nobtra-Trainer”, zonder dat hier extra kosten aan verbonden zijn.

Voor Senior trainers bestaat de mogelijkheid om erkend te worden als “Register Trainer Nobtra”. Het gaat hier om trainers met minstens 400 zelfstandige trainingsdagen in de afgelopen 7 jaar en die regelmatig om meer strategisch niveau meedenken over het resultaat van een traject.

Verder vind je informatie over interessante nascholingen en de verkiezing van de “Trainer van het Jaar”.

Lees verder
De Amsterdamse Scholenbeurs

De komende vier jaar investeert de gemeente 26,3 miljoen euro in Amsterdamse leraren. Daarnaast worden ook Scholenbeurzen beschikbaar gesteld voor scholen die geld nodig hebben voor activiteiten die bijdragen aan de verbetering van de onderwijs- en schoolkwaliteit. Scholen kunnen hiervoor maximaal 120.000 euro aanvragen voor 4 jaar.

Tussen 19 maart en 1 mei (schooljaar 2018-2019) zijn alle door het rijk bekostigde Amsterdamse scholen in het primair en voortgezet onderwijs in de gelegenheid om een scholenbeurs aan te vragen.

Lees verder
De Amsterdamse Lerarenbeurs

Tussen 19 maart en 1 mei 2015 kunnen leraren en schoolleiders van Amsterdamse scholen via hun schooldirectie een aanvraag indienen voor het schooljaar 2015-2016. Op de subsidiepagina Amsterdamse Lerarenbeurs vindt u meer informatie en kunt u aanmeldformulieren downloaden.

De hoogte van een beurs bedraagt maximaal € 2.000,- per persoon. De budgetten voor de Amsterdamse Lerarenbeurs worden zo ingezet dat er de komende vier schooljaren gelegenheid is om aan te vragen. Een leraar kan in die periode één keer een beurs aanvragen (ongeacht of een leraar dat alleen, of met een groep leraren doet).

Lees verder
BGL nu ook op LinkedIn

BGL is nu ook vindbaar via LinkedIn. Als u onze pagina volgt, blijft u ook via dit medium op de hoogte van ons bedrijfsnieuws.
We zijn te vinden als BGL & partners BV of via linked-in.

Lees verder
MediationAward 2014

Onze samenwerkingspartner Mediation voor Jou heeft op 28 november tijdens het MfN-mediationcongres de MediationAward 2014 gewonnen.

Lees verder
Opleiding tot Trainer: erkend door de NOBTRA

De Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA) zet zich in voor de kwaliteitstoeting en -ontwikkeling van beroepstrainers en trainersopleidingen.

Lees verder
Opleiding tot Mediator: unieke stagemogelijkheid

U kunt tijdens de opleiding praktijkervaring opdoen door het uitvoeren van mediations onder begeleiding van een ervaren MfN-registermediator van Mediation voor Jou.

Lees verder


25 jaar BGL


NIEUWS
Laatste nieuws:


Direct online inschrijven


Top